Verwen Uzelf: Romige Filet Mignon met Boursin en Champignons
Verras je gasten met Filet Mignon Crémeux au Boursin et Champignons: een luxe, eenvoudig bereid gerecht met een romige saus van Boursin en champignons. Perfect voor elke gelegenheid!
Breng de filet mignon aan beide kanten op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de filet mignon 3-4 minuten aan elke kant tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en laat rusten.
Smelt de boter in dezelfde pan en fruit de sjalot tot deze glazig is.
Voeg de champignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
Verlaag het vuur en voeg de Boursin toe. Roer tot het volledig is gesmolten en de champignons bedekt zijn.
Voeg de crème fraîche toe en laat de saus enkele minuten indikken. Breng indien nodig op smaak.
Snijd de filet mignon in plakjes, leg deze op borden en overgiet met de romige saus. Garneer met peterselie en serveer warm.
Wil je de saus extra romig maken? Voeg een klein scheutje witte wijn toe voordat je de Boursin smelt.
Notities
Voor een ultieme smaakbeleving, serveer deze filet mignon met een glas zachte rode wijn zoals Pinot Noir. Dit gerecht is niet alleen een lust voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog!