Verwen Uzelf met Traditionele Kerst Fruitcake vol Smaak!
Ontdek het traditionele recept voor kerstvruchtencake, vol geconfijte vruchten en noten. Perfect voor de feestdagen, met een rijke geschiedenis en heerlijke smaak. Probeer het nu!
500gGeconfijte vruchten(zoals kersen, rozijnen, abrikozen en sinaasappelschil)
200gBloem
100gGehakte amandelen en walnoten
150gBruine suiker
4Eieren
150gZachte boter
1theelepelBakpoeder
1theelepelKaneel
1snufjeZout
1eetlepelRum(optioneel)
Instructies
Laat de geconfijte vruchten en rozijnen een nacht weken in de rum. Dit geeft ze een extra rijke smaak.
Klop de zachte boter en bruine suiker samen tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe, meng goed na elke toevoeging.
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel.
Roer de geconfijte vruchten en gehakte noten door het beslag.
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 1,5 uur. Controleer de gaarheid met een satéprikker; deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt. Wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem een paar dagen rusten voor een intensere smaak.
Notities
Geniet van het proces van het maken van deze kerstvruchtencake, en neem de tijd om de smaken goed te laten ontwikkelen. Een traktatie die herinneringen maakt!