Ga terug
+ servings
Varkensfilet Mignon met Boursin

Verwen uzelf met Malse Filet Mignon van Varkensvlees met Boursin

Ontdek Filet Mignon de Porc Tendre au Boursin: een smakelijke Franse klassieker. Snel bereid, heerlijk romig, perfect voor romantische diners en feestelijke gelegenheden.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Ovenbestendige koekenpan
  • Oven
  • Vleesthermometer
  • Keukenmes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 1 Filet mignon van varkensvlees (ongeveer 500 g)
  • 150 g Boursin of andere smeerkaas
  • 2 el Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 bosje Bieslook (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 100 ml Kippenbouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven op 160°C). Breng zout en peper aan op beide zijden van de varkenshaas. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 3-4 minuten aan elke kant tot deze goudbruin is.
  • Haal de pan van het vuur en smeer de Boursin over de warme varkenshaas. Bestrooi met de gehakte knoflook en bieslook. Blus de pan af met de kippenbouillon en giet het vocht rondom de varkenshaas.
  • Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten, of tot de interne temperatuur 65°C bereikt. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt. Serveer met het kookvocht en seizoensgroenten.

Notities

Serveer de Filet Mignon de Porc Tendre au Boursin met geroosterde groenten of aardappelpuree voor een optimale smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 35g | Fat: 28g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 12mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!