Ga terug
+ servings
Lichte Dacquoise met Praliné

Verwen uzelf met Luchtige Dacquoise en Romige Pralinécrème!

Ontdek de verfijnde Franse Dacquoise à la Crème Pralinée, een luchtig amandelgebak met romige pralinécrème. Perfect als feestelijk dessert of zelfverwennerij!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Koeltijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote mengkom
  • Handmixer of staande mixer
  • Bakplaat met bakpapier
  • Spatel
  • Zeef
  • Deegschraper

Ingrediënten

  • 150 g Boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g Praliné van hazelnoten
  • 30 g Suiker
  • 4 stuks Eiwitten
  • 200 ml Koude slagroom
  • 120 g Amandelmeel
  • 50 g Poedersuiker
  • 20 g Bloem
  • 1 tl Vanille-extract
  • enkele stuks Gehakte hazelnoten (optioneel voor decoratie)
  • naar smaak Cacaopoeder of poedersuiker (optioneel voor decoratie)

Instructies

  • Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 170°C. Zeef het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem samen in een kom.
  • Meringue maken: Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe tot je een glanzende en stevige meringue hebt.
  • Deeg mengen: Spatel voorzichtig het amandelmengsel door de meringue om het luchtig te houden.
  • Bakken: Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier en maak twee gelijke cirkels of een rechthoek. Bak 15-20 minuten tot goudbruin. Laat afkoelen.
  • Pralinécrème bereiden: Klop de boter romig, voeg het praliné en vanille-extract toe en meng goed.
  • Slagroom kloppen: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en meng voorzichtig door de pralinécrème.
  • Opbouwen: Plaats een laag dacquoise op een serveerbord, bestrijk met een dikke laag pralinécrème en leg de tweede laag erbovenop.
  • Decoreren: Bestrooi met gehakte hazelnoten en een vleugje cacaopoeder of poedersuiker.
  • Koelen: Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast voor de beste smaak.

Notities

Zorg ervoor dat je de dacquoise volledig laat afkoelen voordat je de pralinécrème aanbrengt om te voorkomen dat de crème smelt.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 8g | Fat: 35g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Fiber: 3g | Sugar: 20g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 70mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!