Verleid je smaakpapillen met Filet Mignon Crémeux: mals rundvlees in romige Boursin-champignonsaus. Een eenvoudig luxe gerecht voor elke speciale gelegenheid!
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij glazig is.
Doe de plakjes champignons in de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Maak ruimte in het midden van de pan en leg de filet mignon erin. Bak het vlees 4-5 minuten aan elke kant voor medium-rare, of langer als je het meer doorbakken wilt.
Haal de filet mignon uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
Verlaag het vuur en voeg de crème fraîche en Boursin toe aan de pan. Roer tot een gladde, romige saus ontstaat en laat 2-3 minuten sudderen.
Leg de filet mignon terug in de pan en bedek het met de saus. Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Notities
Zorg ervoor dat het vlees rust voordat je het weer toevoegt aan de saus; dit maakt de filet extra sappig.