Verwen Uw Zintuigen: Smeltende Dôme Mousse au Chocolat!
Ontdek het heerlijke recept voor Dôme Mousse au Chocolat, een luxe smeltend chocoladegenot dat eenvoudig thuis te maken is. Perfect voor speciale gelegenheden!
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Gebruik een kwastje om siliconen dômevormpjes met de gesmolten chocolade te bedekken. Zet ze in de koelkast om uit te harden. Herhaal deze stap voor een dikkere laag.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een luchtig mengsel. Verwarm een beetje slagroom en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Meng dit met de eidooiers en voeg daarna de rest van de slagroom toe. Klop het geheel tot een stevige slagroom en meng er voorzichtig de gesmolten chocolade door.
Vul de chocoladeschaaltjes met de mousse en bedek ze met een laagje verkruimelde koekjes gemengd met gesmolten boter. Druk zachtjes aan en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Haal de dômes voorzichtig uit de vorm en serveer ze met vers fruit, een chocoladesaus of een blaadje munt.
Notities
Let er bij het maken van de chocoladeschaal op dat je geen water in de gesmolten chocolade laat komen, anders kan deze stollen. Geniet van het bereiden en serveren van dit decoratieve dessert!