Ga terug
+ servings
Peren Amandel Chocoladecake

Verwen Uw Zintuigen met Gâteau Moelleux van Peren en Chocolade

Ontdek de onweerstaanbare Gâteau Moelleux met peren, amandelen en chocolade. Een zachte Franse delicatesse die perfect past bij koffie of als feestelijk dessert. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 340kcal

Equipment

  • Mes en snijplank
  • Ronde bakvorm (24 cm)
  • Garde of elektrische mixer
  • Grote mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 100 g Pure chocolade
  • 3 stuks Rijpe peren
  • 150 g Suiker
  • 200 g Bloem
  • 100 g Amandelmeel
  • 3 stuks Eieren
  • 100 g Boter
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm (24 cm) in met boter.
  • Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie of in de magnetron. Laat het even afkoelen.
  • Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe en meng voorzichtig.
  • Zeef de bloem en voeg deze toe samen met het bakpoeder, amandelmeel en een snufje zout. Meng tot een glad beslag.
  • Schil de peren, snijd ze in blokjes en meng ze door het beslag.
  • Giet het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer met een mes of de cake gaar is.
  • Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Deze peren-amandel-chocoladecake biedt een perfecte balans tussen sappigheid, zoetheid en een romige textuur. Ideaal voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 340kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 130mg | Potassium: 220mg | Fiber: 3g | Sugar: 28g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 70mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!