Verwen Uw Smaakpapillen: Bûche Salée met Zeevruchten
Ontdek de verfijnde smaak van Bûche Salée met krab, gerookte zalm en gamba's. Perfect als feestelijk voorgerecht en eenvoudig te maken. Ideaal voor speciale diners!
Kook de gamba’s in gezouten kokend water gedurende 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen, pel ze en snijd in kleine stukjes.
In een grote kom meng je de roomkaas, dikke room, citroensap, fijngehakte bieslook, zout, peper en paprikapoeder tot een glad mengsel.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en los ze op in een beetje warm water (niet koken!). Voeg dit toe aan het roommengsel.
Voeg de krab en gamba’s toe en meng voorzichtig. Snijd de gerookte zalm in reepjes en roer deze erdoor.
Bekleed een bûchevorm met plasticfolie en giet het mengsel erin. Strijk glad en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Als de bûche stevig is, haal hem voorzichtig uit de vorm en verwijder de folie.
Garneer met bieslook of een lichte yoghurtsaus en serveer in plakjes met een frisse salade.
Notities
De Bûche Salée met zeevruchten biedt een stijlvolle en heerlijke optie voor feestelijke gelegenheden. Probeer ook eens te experimenteren met verschillende kruiden en toevoegingen voor een persoonlijke twist.