Ga terug
+ servings
Romige Butternut Soufflé Verrassing

Verwen uw Gasten met Romige Butternut Soufflé!

Ontdek het recept voor Romige Butternut Soufflé, een luchtige en smaakvolle verrassing. Ideaal voor feestelijke diners en gemakkelijk te maken. Proef de Franse finesse!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Oven
  • Garde of mixer
  • Soufflévorm
  • Steelpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 400 g Butternutpompoen blokjes
  • 4 Eieren gescheiden
  • 100 g Geraspte kaas (gruyère of comté)
  • 50 cl Melk
  • 30 g Boter
  • 30 g Bloem
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Nootmuskaat (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een soufflévorm in met boter.
  • Schil en snijd de butternut in blokjes. Kook deze in kokend water of stoom ze tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten). Pureer ze vervolgens.
  • Verwarm de melk op laag vuur en smelt de boter erin.
  • Roer de bloem met een beetje warme melk tot een glad mengsel en voeg dit toe aan de rest van de melk. Laat het iets indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Scheid de eieren. Meng de eidooiers door de butternutpuree en voeg vervolgens de geraspte kaas toe.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het butternutmengsel.
  • Giet het mengsel in de ingevette soufflévorm en bak 30-35 minuten tot de soufflé goudbruin en gerezen is.
  • Serveer direct en geniet!

Notities

Soufflés staan erom bekend snel in te zakken, dus serveer deze delicatesse direct uit de oven voor maximale luchtigheid!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 250mg | Potassium: 450mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!