Ga terug
–+ servings
Panna Cotta met Foie Gras

Verwen uw Gasten met Panna Cotta en Luxe Foie Gras!

Ervaar luxe met Panna Cotta met Foie Gras en huisgemaakte uienconfituur. Perfect voor feestelijke diners, eenvoudig te maken en gegarandeerd een indruk achterlatend.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Steelpan
  • Glaasjes of siliconenvormpjes
  • Koelkast Voor opstijven

Ingrediënten

  • 100 g uienconfituur zelfgemaakt of uit de winkel
  • 200 g foie gras
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml volle room
  • 50 ml melk
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten.
  • Verwarm de room en melk op laag vuur in een steelpan. Voeg de foie gras toe in stukjes en roer tot het volledig is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed door tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Giet het mengsel in kleine glaasjes of siliconenvormpjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak ondertussen de uienconfituur door fijngesneden uien op laag vuur te bakken met een beetje olie. Voeg een snufje suiker toe en laat langzaam karamelliseren.
  • Haal de panna cotta uit de vormpjes of serveer direct in de glaasjes. Lepel de uienconfituur eroverheen en serveer koud.

Notities

Deze Panna Cotta met Foie Gras en Uienconfituur tilt uw culinaire ervaring naar een hoger niveau. Een luxueus gerecht dat perfect past bij speciale gelegenheden.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 12g | Fat: 30g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 400mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!