Verwen Uw Gasten met Koffie-Praliné Bûche de Noël!
Ontdek het heerlijke recept voor Bûche de Noël au Café et au Praliné. Een klassieke Franse kersttraktatie met koffie en praliné, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
Scheid de eieren. Klop de eidooiers met suiker en vanillesuiker tot een luchtige massa. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en oploskoffie en voeg dit toe aan het chocolademengsel. Roer tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak 10-12 minuten in de oven.
Laat de biscuit afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf en meng voorzichtig de pralinécrème erdoor.
Besmeer de afgekoelde biscuit met de pralinécrème en rol deze strak op met behulp van het bakpapier.
Wikkel de rol in vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met gesmolten chocolade en stukjes praliné voor een feestelijke touch.
Notities
Dit traditionele Franse kerstgerecht is perfect om indruk te maken op je gasten tijdens de feestdagen. Voeg een eigentijdse twist toe door je favoriete smaken te integreren!