Ga terug
+ servings
Aspergemousse met gerookte zalm

Verwen Uw Gasten met Heerlijke Aspergemousse en Gerookte Zalm!

Ontdek een eenvoudig recept voor een verrukkelijke mousse van asperges met gerookte zalm, perfect voor een elegant diner. Lees nu en trakteer je gasten op een culinaire ervaring!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Opgelaten tijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 22 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • Kleine pannetjes
  • Glaasjes of ramequins om de mousse in te serveren

Ingrediënten

  • 200 g Gerookte zalm in stukjes gesneden
  • 250 g Groene asperges schoongemaakt
  • 200 ml Crème fraîche opgeklopt voor luchtigheid
  • 3 blaadjes Gelatine geweekt
  • 1 citroen Citroen (sap en zeste) vers geperst en geraspt
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de asperges in gezouten kokend water gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Spoel ze daarna af met koud water om de kleur en textuur te behouden.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten.
  • Pureer de asperges samen met de gerookte zalm, het citroensap en de zeste tot een gladde massa.
  • Verwarm 2 eetlepels water in een pannetje en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op.
  • Roer de opgeloste gelatine door het aspergemengsel.
  • Spatel voorzichtig de crème fraîche door het mengsel tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel de mousse over kleine glaasjes of ramequins en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met een stukje gerookte zalm en een beetje citroenzeste voor een extra luxe uitstraling!

Notities

Dit elegante voorgerecht is eenvoudig te maken en geeft elke gelegenheid een chique uitstraling. Perfect om gasten te verrassen!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!