Verwen Jezelf: Romige Vegan Curry met Quinoa en Kokosroom!
Ontdek het ultieme vegan comfortfood: een romige curry van quinoa, rode linzen en wintergroenten. Perfect voor koude dagen. Snel, voedzaam en heerlijk!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450 kcal
Grote pan met deksel
Schilmes
Snijplank
Houten lepel
200 g Quinoa 150 g Rode linzen 400 ml Kokosmelk 1 stuks Ui fijngesneden 2 stuks Wortels in blokjes 1 stuks Flespompoen in blokjes 2 teentjes Knoflook fijngehakt 1 el Currypoeder 1 tl Kurkuma 500 ml Groentebouillon 1 snufje Zout naar smaak 1 snufje Peper naar smaak 1 scheut Olijfolie voor bakken
Begin met het spoelen van de quinoa en rode linzen onder koud water. Laat ze uitlekken.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze glazig is.
Voeg de gehakte knoflook, in blokjes gesneden wortels en pompoen toe. Bak alles 5-7 minuten, totdat de groenten iets zachter worden.
Strooi de currypoeder en kurkuma over de groenten en roer goed door, zodat de kruiden zich gelijkmatig verdelen.
Doe de quinoa en rode linzen in de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook.
Verlaag het vuur, dek de pan af en laat het geheel 20 minuten sudderen, totdat de quinoa en linzen gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer warm, gegarneerd met verse koriander.
Perfect om restjes groenten uit je koelkast op te maken. Voeg spinazie toe voor extra vitamines.
Calories: 450 kcal | Carbohydrates: 60 g | Protein: 15 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 12 g | Sodium: 500 mg | Potassium: 800 mg | Fiber: 12 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 100 IU | Vitamin C: 50 mg | Calcium: 70 mg | Iron: 4 mg