Ga terug
–+ servings
Romige quinoa linzen curry

Verwen Jezelf: Romige Vegan Curry met Quinoa en Kokosroom!

Ontdek het ultieme vegan comfortfood: een romige curry van quinoa, rode linzen en wintergroenten. Perfect voor koude dagen. Snel, voedzaam en heerlijk!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote pan met deksel
  • Schilmes
  • Snijplank
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 200 g Quinoa
  • 150 g Rode linzen
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuks Ui fijngesneden
  • 2 stuks Wortels in blokjes
  • 1 stuks Flespompoen in blokjes
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 el Currypoeder
  • 1 tl Kurkuma
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 snufje Zout naar smaak
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 scheut Olijfolie voor bakken

Instructies

  • Begin met het spoelen van de quinoa en rode linzen onder koud water. Laat ze uitlekken.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze glazig is.
  • Voeg de gehakte knoflook, in blokjes gesneden wortels en pompoen toe. Bak alles 5-7 minuten, totdat de groenten iets zachter worden.
  • Strooi de currypoeder en kurkuma over de groenten en roer goed door, zodat de kruiden zich gelijkmatig verdelen.
  • Doe de quinoa en rode linzen in de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur, dek de pan af en laat het geheel 20 minuten sudderen, totdat de quinoa en linzen gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer warm, gegarneerd met verse koriander.

Notities

Perfect om restjes groenten uit je koelkast op te maken. Voeg spinazie toe voor extra vitamines.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Sodium: 500mg | Potassium: 800mg | Fiber: 12g | Sugar: 5g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 70mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!