Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verwen Jezelf: Romige Potimarron Curry met Rode Bonen!
Ontdek de heerlijke en gezonde vegetarische curry van potimarron en rode bonen met sojamelk. Perfect als snelle maaltijd vol smaak en voedingsstoffen. Probeer het nu!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Rusttijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Calories:
250
kcal
Equipment
Grote kookpan
Houten lepel
Snijplank en mes
Staafmixer (optioneel)
Ingrediënten
400
ml
Sojamelk
1
middelgrote
Potimarron (Hokkaido-pompoen)
geschild en in blokjes
200
g
Gekookte rode bonen
uit blik of zelf gekookt
1
Ui
fijngehakt
2
teentjes
Knoflook
geperst
1
el
Currypoeder
1
tl
Kurkuma
1
Chilipeper
optioneel
250
ml
Groentebouillon
Olijfolie
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig en geurig zijn.
Doe de blokjes potimarron in de pan en roerbak ze 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg het currypoeder, de kurkuma en eventueel de chilipeper toe. Roer goed zodat de groenten bedekt zijn met de kruiden.
Schenk de groentebouillon en sojamelk in de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur sudderen.
Voeg de rode bonen toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen volledig gaar is.
Serveer warm, gegarneerd met verse korianderblaadjes. Combineer met rijst, naanbrood of een andere favoriete bijgerecht.
Notities
Deze romige potimarron curry is niet alleen veganistisch en voedzaam, maar ook vol van smaak, waardoor het de perfecte keuze is voor elke gelegenheid.
Nutrition
Calories:
250
kcal
|
Carbohydrates:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Fat:
9
g
|
Saturated Fat:
1
g
|
Sodium:
600
mg
|
Potassium:
450
mg
|
Fiber:
8
g
|
Sugar:
6
g
|
Vitamin A:
4000
IU
|
Vitamin C:
30
mg
|
Calcium:
120
mg
|
Iron:
3
mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!