Verwen Jezelf: Romige Potimarron Curry met Rode Bonen!
Ontdek de heerlijke en gezonde vegetarische curry van potimarron en rode bonen met sojamelk. Perfect als snelle maaltijd vol smaak en voedingsstoffen. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
Grote kookpan
Houten lepel
Snijplank en mes
Staafmixer (optioneel)
400 ml Sojamelk 1 middelgrote Potimarron (Hokkaido-pompoen) geschild en in blokjes 200 g Gekookte rode bonen uit blik of zelf gekookt 1 Ui fijngehakt 2 teentjes Knoflook geperst 1 el Currypoeder 1 tl Kurkuma 1 Chilipeper optioneel 250 ml Groentebouillon Olijfolie Zout en peper naar smaak
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig en geurig zijn.
Doe de blokjes potimarron in de pan en roerbak ze 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg het currypoeder, de kurkuma en eventueel de chilipeper toe. Roer goed zodat de groenten bedekt zijn met de kruiden.
Schenk de groentebouillon en sojamelk in de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur sudderen.
Voeg de rode bonen toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen volledig gaar is.
Serveer warm, gegarneerd met verse korianderblaadjes. Combineer met rijst, naanbrood of een andere favoriete bijgerecht.
Deze romige potimarron curry is niet alleen veganistisch en voedzaam, maar ook vol van smaak, waardoor het de perfecte keuze is voor elke gelegenheid.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 8 g | Fat: 9 g | Saturated Fat: 1 g | Sodium: 600 mg | Potassium: 450 mg | Fiber: 8 g | Sugar: 6 g | Vitamin A: 4000 IU | Vitamin C: 30 mg | Calcium: 120 mg | Iron: 3 mg