Ga terug
+ servings
Coquillettes met Romig Gehakt

Verwen Jezelf: Romige Coquillettes met Gehakt en Raclette

Ontdek Coquillettes à la Viande Hachée et Raclette: een verrukkelijk Frans comfort food met romige pasta, sappig gehakt en gesmolten raclettekaas. Perfect voor koude avonden!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal

Equipment

  • Pan voor het koken van pasta
  • Koekenpan voor het bakken van het gehakt
  • Bakspaan
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

  • 200 g Coquillettes (elleboogpasta)
  • 100 g Raclettekaas
  • 200 g Gehakt (rund of lam)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 el Olijfolie
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Verse peterselie (gehakt) voor garnering

Instructies

  • Kook de coquillettes in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af en zet opzij.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak tot het mooi bruin is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verlaag het vuur en roer de crème fraîche door het gehaktmengsel. Laat een paar minuten sudderen.
  • Voeg de gekookte coquillettes toe aan de saus en roer goed door zodat de pasta volledig bedekt is.
  • Snijd de raclettekaas in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Roer tot de kaas volledig gesmolten is en het geheel romig is.
  • Serveer warm, gegarneerd met gehakte peterselie voor een frisse touch.

Notities

Dit gerecht is perfect voor een gezellige avond thuis. Voor een extra knapperige topping, probeer wat geraspte kaas en grill het kort.

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!