Ga terug
+ servings
Zachte honing speculaas traktatie

Verwen jezelf met zachte Pindépices vol honing en specerijen!

Ontdek het recept voor heerlijke Franse pain d'épices met honing en specerijen. Eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid, van ontbijt tot cadeau. Bekijk het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Cakevorm
  • Garde of mixer
  • Zeef
  • Pannetje voor honing

Ingrediënten

  • 200 g Honing
  • 50 g Bruine suiker
  • 150 g Tarwebloem
  • 100 g Roggemeel
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 10 cl Lauwwarme melk
  • 1 tl Gemalen gember
  • 1/2 tl Gemalen steranijs
  • 1 ei Ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Verwarm de honing in een pannetje tot deze vloeibaar is en meng er de bruine suiker doorheen.
  • Zeef in een grote kom de tarwebloem, roggemeel en bakpoeder. Voeg de kaneel, gember en steranijs toe en meng goed.
  • Voeg het ei en de lauwwarme melk toe aan het honingmengsel en roer tot een glad geheel.
  • Giet het honingmengsel langzaam bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
  • Bak het brood ongeveer 45 minuten in de oven. Test de gaarheid door er een mes in te steken; als het er schoon uitkomt, is het klaar.
  • Laat het afkoelen voordat je het in plakken snijdt.

Notities

Dit recept voor pain d'épices voegt een warme en heerlijke sfeer aan elke gelegenheid toe. Probeer het met een snufje nootmuskaat of sinaasappelrasp voor een extra twist!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 70mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 25g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 30mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!