Ga terug
+ servings
Zoute Cheesecake met Zalm

Verwen jezelf met Verrukkelijke Cheesecake Salé en Gerookte Zalm!

Ontdek een uniek, hartig recept: Cheesecake Salé au Saumon Fumé. Verrijk je diner met romige texturen en verfijnde zalmsmaken. Eenvoudig te maken, ideaal voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Koeltijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Cost: Budgetvriendelijk

Equipment

  • Springvorm (20-24 cm)
  • Mengkom
  • Spatel
  • Oven
  • Koelkast

Ingrediënten

  • 150 g Zoute biscuits
  • 100 g Gesmolten boter
  • 300 g Roomkaas
  • 200 g Gerookte zalm
  • 3 stuks Eieren
  • 200 ml Crème fraîche
  • 2 el Citroensap
  • naar smaak Verse dille
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verkruimel de zoute biscuits in een kom en meng met de gesmolten boter tot een samenhangend mengsel.
  • Druk dit mengsel stevig in de bodem van een springvorm en zet in de koelkast.
  • Klop in een andere kom de roomkaas glad. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  • Roer de crème fraîche, citroensap, dille, zout en peper door het mengsel.
  • Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze voorzichtig toe.
  • Giet het mengsel over de biscuitbodem en strijk glad met een spatel.
  • Bak de cheesecake 30 minuten in de oven, of tot de vulling stevig is.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Garneer met extra zalm en verse dille voor het serveren.

Notities

Deze Cheesecake Salé au Saumon Fumé is een geweldige keuze voor wie van hartige en innovatieve recepten houdt. Perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 15g | Fat: 22g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 130mg | Sodium: 700mg | Potassium: 160mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 10mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!