Ga terug
+ servings
Zoutboter Cake uit Bretagne

Verwen Jezelf met Verrukkelijke Bretoense Cake met Zout Boter

Ontdek het recept voor Délicieux Cake Breton au Beurre Salé, een traditionele Franse lekkernij boordevol smaak en eenvoud. Perfect voor bij de koffie of als dessert!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Garde of elektrische mixer
  • Cakevorm
  • Zeef
  • Spatel

Ingrediënten

  • 250 g gezouten boter
  • 200 g suiker
  • 4 stuks eieren
  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 ml crème fraîche

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Klop de gezouten boter en suiker samen tot een romig mengsel.
    3. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door.
    4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe. Vermeng tot een glad beslag.
    5. Roer de crème fraîche erdoor voor extra zachtheid.
    6. Vet een cakevorm in met boter, bestuif met bloem, en giet het beslag erin.
    7. Bak de cake 40-50 minuten tot goudbruin. Prikker in het midden moet er schoon uitkomen.
    8. Laat afkoelen, haal uit de vorm, en geniet van de cake!

Notities

Deze Bretoense cake met gezouten boter is een eenvoudige en toch elegante traktatie die de Franse keuken in je huis brengt. Probeer eens noten of chocolade toe te voegen voor een heerlijke twist.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 22g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 700IU | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!