Ga terug
+ servings
Toulouse Saucijzen met Champignons

Verwen jezelf met Toulouse saucijzen met mosterd en champignons!

Ontdek het hartverwarmende Franse gerecht Saucisses de Toulouse à la Moutarde et aux Champignons. Geniet van sappige worstjes in een romige mosterd-champignonsaus.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 400 g Toulouse-worstjes
  • 250 g Champignons in plakjes
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 Ui fijn gesneden
  • 200 ml Crème fraîche
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 1 snufje Zout naar smaak
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 eetlepel Verse peterselie gehakt voor garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak tot deze glazig is.
  • Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Verwijder de velletjes van de worstjes en vorm kleine balletjes van het vlees. Voeg deze toe aan de pan en bak ze rondom bruin.
  • Roer de Dijon-mosterd, kippenbouillon en crème fraîche door de pan en meng goed.
  • Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur tot de saus iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie. Heerlijk met aardappelpuree of pasta!

Notities

De romige saus met Dijon-mosterd en smeuïge crème fraîche is een ware traktatie voor de smaakpapillen, terwijl de Toulouse-worstjes hun traditionele smaak behouden dankzij de kruiden en handgemaakte techniek.

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 45g | Saturated Fat: 20g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 1500mg | Potassium: 900mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 80mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!