Verwen Jezelf met Romige Tagliatelles à la Carbonara en Champignons
Ontdek hoe je een heerlijke Italiaanse klassieker maakt met Tagliatelle à la Carbonara en Champignons. Perfect voor vegetariërs en klaar in slechts 25 minuten!
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn.
Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en champignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
In een kom meng je de eidooiers, crème fraîche en Parmezaanse kaas. Voeg een snufje zout en peper toe.
Giet de tagliatelle af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan met champignons en meng goed.
Haal de pan van het vuur en voeg het eimengsel toe. Roer goed door zodat de saus zich gelijkmatig verdeelt. Voeg indien nodig een beetje kookvocht toe om de saus romiger te maken.
Serveer direct, gegarneerd met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.
Notities
Tagliatelle à la Carbonara met champignons is een vereenvoudigde twist op een klassiek recept. Het gebruik van champignons voegt een heerlijke umami-smaak toe, perfect voor vegetariërs!