Ga terug
+ servings
Roomachtig Perfect Gebakken Witloof

Verwen Jezelf met Romige Sautéd Witloof à la Perfection!

Ontdek het snelle en romige recept voor Endives Crémeuses: een Belgische delicatesse met witloof, ideaal voor elke gelegenheid binnen 25 minuten. Gezond, veelzijdig en eenvoudig.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 4 stronkjes Witloof Halveer de stronkjes in de lengte.
  • 150 ml Crème fraîche
  • 1 eetlepel Boter
  • 1 Ui Fijn gesnipperd.
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 snufje Zout Naar smaak.
  • 1 snufje Peper Naar smaak.
  • 50 g Geraspte kaas (optioneel)
  • 3 sprietjes Bieslook Voor de garnering, fijngehakt.

Instructies

  • Was het witloof grondig en snijd de harde uiteinden eraf. Halveer de stronkjes in de lengte.
  • Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui tot deze glazig en licht goudbruin is.
  • Voeg het witloof toe en bak het ongeveer 5 minuten tot het begint te verzachten.
  • Giet de crème fraîche over het witloof en roer voorzichtig zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als je kaas gebruikt, strooi deze dan over het witloof en laat het nog een paar minuten smelten.
  • Serveer direct en garneer met fijngehakte bieslook.

Notities

Dit recept is een eerbetoon aan de traditionele Belgische keuken en een must-try voor liefhebbers van eenvoudige en toch verfijnde gerechten. Perfect voor degenen die op zoek zijn naar iets gezonds en lekkers in een mum van tijd!

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 3g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 180mg | Potassium: 220mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 80mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!