Verwen Jezelf met Romige Sautéd Witloof à la Perfection!
Ontdek het snelle en romige recept voor Endives Crémeuses: een Belgische delicatesse met witloof, ideaal voor elke gelegenheid binnen 25 minuten. Gezond, veelzijdig en eenvoudig.
4stronkjesWitloofHalveer de stronkjes in de lengte.
150mlCrème fraîche
1eetlepelBoter
1UiFijn gesnipperd.
2eetlepelsOlijfolie
1snufjeZoutNaar smaak.
1snufjePeperNaar smaak.
50gGeraspte kaas (optioneel)
3sprietjesBieslookVoor de garnering, fijngehakt.
Instructies
Was het witloof grondig en snijd de harde uiteinden eraf. Halveer de stronkjes in de lengte.
Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Fruit de ui tot deze glazig en licht goudbruin is.
Voeg het witloof toe en bak het ongeveer 5 minuten tot het begint te verzachten.
Giet de crème fraîche over het witloof en roer voorzichtig zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
Als je kaas gebruikt, strooi deze dan over het witloof en laat het nog een paar minuten smelten.
Serveer direct en garneer met fijngehakte bieslook.
Notities
Dit recept is een eerbetoon aan de traditionele Belgische keuken en een must-try voor liefhebbers van eenvoudige en toch verfijnde gerechten. Perfect voor degenen die op zoek zijn naar iets gezonds en lekkers in een mum van tijd!