Ga terug
+ servings
Rode Linzen Spinazie Ragoût

Verwen jezelf met Romige Linzen Ragoût en Spinazie!

Ontdek het warme comfort van Ragoût de Lentilles Corail et Épinards au Lait de Coco. Een snel, voedzaam en smaakvol veganistisch gerecht voor elk moment!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 315kcal

Equipment

  • Grote pan met deksel
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g rode linzen
  • 250 g verse spinazie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel kurkuma
  • Zout en peper naar smaak
  • 500 ml water

Instructies

  • Begin met het spoelen van de rode linzen onder koud water tot het water helder is. Zet opzij.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, terwijl je goed roert om aanbranden te voorkomen.
  • Roer de komijn en kurkuma erdoor en laat de geuren vrijkomen.
  • Voeg de rode linzen toe en meng goed. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Breng aan de kook.
  • Laat het mengsel 15 minuten sudderen op laag vuur, tot de linzen zacht zijn.
  • Voeg de kokosmelk en de spinazie toe. Roer voorzichtig en laat nog 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer warm met rijst of vers brood.

Notities

Een ideale optie voor een snel en gezond avondmaal, perfect voor regenachtige dagen of een voedzame lunch.

Nutrition

Calories: 315kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 20g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Sodium: 400mg | Potassium: 850mg | Fiber: 12g | Sugar: 2g | Vitamin A: 3031IU | Vitamin C: 27mg | Calcium: 92mg | Iron: 7mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!