Verwen Jezelf met Paris-Brest van Zalm en Avocado! 🐟🥑
Ontdek onze hartige Paris-Brest met zalm en avocado. Een luxe twist op een Franse klassieker, ideaal voor brunch of diner. Verrassend eenvoudig en smaakvol!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Servings: 8 personen
Calories: 300 kcal
200 g Gerookte zalm 4 stuks Kleine avocado’s 100 g Crème fraîche 1 portie Soezendeeg (pâte à choux) 1 stuks Citroen Vers citroensap 1 bosje Verse dille 1 snufje Zout 1 snufje Peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak het soezendeeg: breng 125 ml water met een snufje zout en 70 g boter aan de kook.
Haal van het vuur en voeg in één keer 100 g bloem toe. Roer krachtig tot een gladde massa.
Zet het mengsel terug op een laag vuur en roer tot het deeg loskomt van de pan.
Laat het deeg iets afkoelen en voeg 3 eieren één voor één toe, goed roerend na elk ei.
Spuit met een spuitzak cirkels van het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Prak ondertussen de avocado’s, voeg citroensap, zout en peper toe.
Snijd de afgekoelde soesjes doormidden en vul ze met een mengsel van crème fraîche, gerookte zalm en de geprakte avocado.
Sluit de soesjes en garneer met verse dille.
Deze Paris-Brest met zalm en avocado is perfect voor feestelijke diners of als fancy brunchoptie. De verfijnde smaak zal indruk maken op je gasten!
Calories: 300 kcal | Carbohydrates: 10 g | Protein: 12 g | Fat: 22 g | Saturated Fat: 7 g | Cholesterol: 75 mg | Sodium: 400 mg | Potassium: 500 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 50 mg | Iron: 1 mg