Ga terug
+ servings
Zalm Avocado Paris-Brest Recept

Verwen Jezelf met Paris-Brest van Zalm en Avocado! 🐟🥑

Ontdek onze hartige Paris-Brest met zalm en avocado. Een luxe twist op een Franse klassieker, ideaal voor brunch of diner. Verrassend eenvoudig en smaakvol!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Spuitzak met stervormig mondstuk
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom voor de vulling
  • Menglepel

Ingrediënten

  • 200 g Gerookte zalm
  • 4 stuks Kleine avocado’s
  • 100 g Crème fraîche
  • 1 portie Soezendeeg (pâte à choux)
  • 1 stuks Citroen Vers citroensap
  • 1 bosje Verse dille
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak het soezendeeg: breng 125 ml water met een snufje zout en 70 g boter aan de kook.
  • Haal van het vuur en voeg in één keer 100 g bloem toe. Roer krachtig tot een gladde massa.
  • Zet het mengsel terug op een laag vuur en roer tot het deeg loskomt van de pan.
  • Laat het deeg iets afkoelen en voeg 3 eieren één voor één toe, goed roerend na elk ei.
  • Spuit met een spuitzak cirkels van het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • Prak ondertussen de avocado’s, voeg citroensap, zout en peper toe.
  • Snijd de afgekoelde soesjes doormidden en vul ze met een mengsel van crème fraîche, gerookte zalm en de geprakte avocado.
  • Sluit de soesjes en garneer met verse dille.

Notities

Deze Paris-Brest met zalm en avocado is perfect voor feestelijke diners of als fancy brunchoptie. De verfijnde smaak zal indruk maken op je gasten!

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 12g | Fat: 22g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 400mg | Potassium: 500mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!