Ga terug
+ servings
Luxe Kerstkoekjes met Caramel

Verwen Jezelf met Overheerlijke Kerst Sablés en Karamel!

Ontdek hoe je heerlijke Sablés de Noël au Caramel maakt! Perfect voor kerst met boterachtige zachtheid en rijkelijke karamel. Ideaal voor feestjes of als cadeau.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 20 koekjes
Calories: 120kcal

Equipment

  • Grote mengkom
  • Deegroller
  • Koekjesvormpjes
  • Bakplaat
  • Rooster

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 150 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g bruine suiker
  • 75 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 200 g vloeibare karamel
  • 50 g gehakte noten (optioneel)

Instructies

  • In een grote kom, meng de zachte boter met de bruine suiker en poedersuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg het ei, de vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng goed.
  • Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe aan het mengsel. Kneed tot je een glad deeg hebt.
  • Vorm een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 5 mm.
  • Steek vormen uit met koekjesvormpjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
  • Besmeer elk koekje met een lepel vloeibare karamel en strooi er eventueel gehakte noten overheen.

Notities

Deze Sablés de Noël met karamel zijn een verfijnde en aanpasbare traktatie voor de feestdagen, perfect als cadeau of dessert!

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 2g | Fat: 6g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 60mg | Potassium: 40mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 10mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!