Verwen Jezelf met Overheerlijke Kerst Sablés en Karamel!
Ontdek hoe je heerlijke Sablés de Noël au Caramel maakt! Perfect voor kerst met boterachtige zachtheid en rijkelijke karamel. Ideaal voor feestjes of als cadeau.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
Servings: 20 koekjes
Calories: 120 kcal
Grote mengkom
Deegroller
Koekjesvormpjes
Bakplaat
Rooster
250 g bloem 150 g ongezouten boter (op kamertemperatuur) 100 g bruine suiker 75 g poedersuiker 1 ei 1 zakje vanillesuiker 1 snufje zout 200 g vloeibare karamel 50 g gehakte noten (optioneel)
In een grote kom, meng de zachte boter met de bruine suiker en poedersuiker tot een romig mengsel.
Voeg het ei, de vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng goed.
Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe aan het mengsel. Kneed tot je een glad deeg hebt.
Vorm een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 5 mm.
Steek vormen uit met koekjesvormpjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.
Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
Besmeer elk koekje met een lepel vloeibare karamel en strooi er eventueel gehakte noten overheen.
Deze Sablés de Noël met karamel zijn een verfijnde en aanpasbare traktatie voor de feestdagen, perfect als cadeau of dessert!
Calories: 120 kcal | Carbohydrates: 15 g | Protein: 2 g | Fat: 6 g | Saturated Fat: 4 g | Cholesterol: 25 mg | Sodium: 60 mg | Potassium: 40 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 8 g | Vitamin A: 100 IU | Calcium: 10 mg | Iron: 0.5 mg