Verwen jezelf met onweerstaanbare Galette des Rois!
Ontdek de traditie van Galette des Rois: een Franse delicatesse met romige amandelcrème. Perfect om Driekoningen te vieren en een stukje Franse cultuur in huis te halen!
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Klop in een kom de zachte boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging. Roer het amandelmeel en het amandelaroma door het mengsel tot een gladde crème. Leg een vel bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verdeel de amandelcrème over het bladerdeeg, maar laat een rand van 2 cm vrij. Verstop een fève in de vulling als je dat leuk vindt. Bedek met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan. Besmeer de bovenkant met de eidooier voor een mooie glans.
Maak met een mes een decoratief patroon in de bovenkant en prik een paar gaatjes om stoom te laten ontsnappen. Bak de galette 30-35 minuten tot hij goudbruin en luchtig is. Laat even afkoelen voordat je hem serveert.
Notities
De Galette des Rois is een smaakvolle manier om de Franse traditie te ervaren. Vergeet niet de fève te verstoppen voor een koninklijke verrassing!