Verwen Jezelf met Italiaans Gegratineerd Vleesbrood met Parmezaan
Probeer dit sappige Italiaans vleesbrood met Parmezaan, een eenvoudig te maken ovenschotel vol rijke smaken, ideaal voor gezinsdiners of feestelijke etentjes.
Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een cakevorm licht in.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei, de ui, knoflook, paneermeel, melk, Parmezaanse kaas, peterselie, oregano, paprika, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar met je handen of een spatel.
Vorm het gehaktmengsel tot een rechthoekig brood en leg het op de bakplaat of in de cakevorm.
Bak het vleesbrood gedurende 40 minuten in de oven.
Haal het vleesbrood uit de oven en bestrijk het met de marinara saus. Bestrooi met mozzarella en extra Parmezaanse kaas.
Zet het vleesbrood terug in de oven en verhoog de temperatuur naar 200°C (400°F). Bak nog 10-15 minuten, tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
Laat het vleesbrood 5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt. Serveer met geroosterde groenten of aardappelpuree.
Notities
Het Italiaans gegratineerd vleesbrood met Parmezaan is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een culinaire reis naar Italië op je bord.