Ga terug
+ servings
Kalfspaupiettes met Champignonsaus

Verwen Jezelf met Heerlijke Paupiettes van Kalfsvlees!

Ontdek het klassieke Franse gerecht Les Paupiettes de Veau à la Sauce Forestière. Heerlijk kalfsvlees met champignonsaus, perfect voor elke gelegenheid. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 375kcal

Equipment

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Keukentouw of tandenstokers
  • Grote pan
  • Oven

Ingrediënten

  • 400 g Kalfsvlees, dun gesneden
  • 200 g Champignons, fijngehakt
  • 2 el Crème fraîche
  • 1 stuk Ui, fijngesneden
  • 1 teentje Knoflook, gehakt
  • 4 plakjes Rauwe ham
  • 1 stuk Bouquet garni Tijm, laurier
  • 250 ml Kippenbouillon
  • Olijfolie voor het bakken
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg een plakje rauwe ham op elk stukje kalfsvlees. Verdeel de fijngehakte champignons gelijkmatig over de ham.
  • Voeg een beetje ui en knoflook toe aan elke plak, en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol elk stukje vlees op tot een paupiette en zet vast met keukentouw of tandenstokers.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de paupiettes rondom goudbruin.
  • Voeg de kippenbouillon en het bouquet garni toe aan de pan. Dek af en laat 20 minuten sudderen.
  • Haal de paupiettes uit de pan en houd ze warm. Voeg de crème fraîche toe aan de saus in de pan, roer goed en laat een paar minuten inkoken.
  • Serveer de paupiettes met de champignonsaus eroverheen. Smullen maar!

Notities

Paupiettes van kalfsvlees zijn een verfijnde Franse klassieker. Het is een perfect gerecht voor speciale gelegenheden of om je gasten te imponeren met je culinaire vaardigheden!

Nutrition

Calories: 375kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!