Ga terug
+ servings
Mini-quiches met spinazie feta

Verwen jezelf met heerlijke mini-quiches spinazie en feta!

Ontdek het recept voor heerlijke mini-quiches met spinazie en feta. Simpel te maken, perfect voor elke gelegenheid en boordevol smaakvolle en voedzame ingrediënten.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 12 quiches
Calories: 120kcal

Equipment

  • Muffinvorm of kleine quichevormpjes
  • Scherp mes
  • Garde
  • Koekenpan
  • Oven

Ingrediënten

  • 3 stuks Eieren
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 150 g Feta
  • 200 g Verse spinazie
  • 100 ml Crème fraîche
  • 1 stuks Ui fijngesneden
  • 1 snufje Zout naar smaak
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 eetlepel Olijfolie voor bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden ui tot deze glazig is.
  • Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • Klop in een grote kom de eieren los en meng met de crème fraîche. Verkruimel de feta erdoor en meng goed.
  • Voeg de afgekoelde spinazie toe aan het eimengsel en roer alles goed door.
  • Bekleed kleine muffinvormpjes met het bladerdeeg en vul ze tot driekwart met het mengsel.
  • Bak de mini-quiches 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert. Geniet ervan!

Notities

Deze mini-quiches zijn ideaal voor elke gelegenheid, van brunch tot borrelhapje. Varieer met andere ingrediënten voor extra smaak!

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 6g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 210mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!