Verwen Jezelf met Heerlijke Blanquette de Saint-Jacques!
Ontdek de klassieke Franse Blanquette de Saint-Jacques aux Champignons, een delicaat gerecht met sint-jakobsschelpen in romige saus. Perfect voor een speciale gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 22 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 2 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
Grote koekenpan
Scherp mes
Snijplank
Spatel
500 g Sint-jakobsschelpen 200 g Champignons de Paris 1 stuks Ui fijngehakt 2 teentjes Knoflook geperst 200 ml Crème fraîche 50 ml Droge witte wijn 30 g Boter 1 handvol Verse peterselie fijngehakt 1 snufje Zout en peper naar smaak
Begin met het schoonmaken van de sint-jakobsschelpen en champignons. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en geperste knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
Doe de champignons in de pan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de sint-jakobsschelpen toe en bak deze 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Giet de witte wijn erbij en laat het mengsel 2 minuten inkoken.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct. Bon appétit!
Zorg ervoor dat de sint-jakobsschelpen goed droog zijn voordat je begint met bakken om te voorkomen dat ze waterig worden.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 5 g | Protein: 30 g | Fat: 12 g | Saturated Fat: 7 g | Cholesterol: 80 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 500 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 6 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 8 mg | Iron: 15 mg