Ga terug
+ servings
Sint-jakobsnoten in Roomsaus

Verwen Jezelf met Heerlijke Blanquette de Saint-Jacques!

Ontdek de klassieke Franse Blanquette de Saint-Jacques aux Champignons, een delicaat gerecht met sint-jakobsschelpen in romige saus. Perfect voor een speciale gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 22 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 2 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 g Sint-jakobsschelpen
  • 200 g Champignons de Paris
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • 200 ml Crème fraîche
  • 50 ml Droge witte wijn
  • 30 g Boter
  • 1 handvol Verse peterselie fijngehakt
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de sint-jakobsschelpen en champignons. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en geperste knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  • Doe de champignons in de pan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de sint-jakobsschelpen toe en bak deze 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Giet de witte wijn erbij en laat het mengsel 2 minuten inkoken.
  • Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct. Bon appétit!

Notities

Zorg ervoor dat de sint-jakobsschelpen goed droog zijn voordat je begint met bakken om te voorkomen dat ze waterig worden.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 6IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 8mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!