Ga terug
+ servings
Troostende Aardappel Camembert Taart

Verwen Jezelf met Heerlijke Aardappel-Camembert Tarte

Ontdek de Aardappel, Camembert en Spekjes Tarte: een eenvoudig en heerlijk winters comfortfood met romige kaas en knapperige spek, perfect voor koude dagen!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Taartvorm
  • Pan
  • Snijplank en mes
  • Kom en garde

Ingrediënten

  • 200 g Camembert
  • 1 vel Bladerdeeg
  • 250 g Spekjes
  • 4 stuks Aardappelen
  • 2 stuks Eieren
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 stuks Ui
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze 5 minuten in kokend water en giet af.
  • Bak de spekjes en de fijngesneden ui in een pan tot ze goudbruin zijn.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden.
  • Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm en prik de bodem in met een vork.
  • Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem en voeg het spek-ui mengsel toe.
  • Giet het eiermengsel erover en verdeel de camembert in plakjes bovenop.
  • Bak de tarte 30-35 minuten in de oven, tot hij goudbruin en stevig is.
  • Laat een paar minuten afkoelen en serveer warm. Smakelijk!

Notities

Deze smakelijke tarte doet denken aan het traditionele Franse comfortfood en is perfect voor een avondje binnen tijdens de koude wintermaanden.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 18g | Fat: 29g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 780mg | Potassium: 700mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!