Verwen Jezelf met Grootmoeders Snelle Luchtige Brioche
Ontdek het eenvoudige en nostalgische recept van Brioche de ma Grand-Mère. Perfect voor elk ontbijt of brunch en makkelijk te maken voor beginnende bakkers!
Doe de bloem in een grote kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden.
Los de gist op in de lauwwarme melk en laat het 5 minuten rusten tot het begint te schuimen.
Voeg de eieren, suiker en het gistmengsel toe aan de bloem en meng goed.
Voeg de boter beetje bij beetje toe en kneed het deeg goed door gedurende 10 minuten tot het elastisch en glad is.
Bedek de kom met een schone doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kneed het deeg kort door en vorm een mooie brioche (of verdeel in kleine bolletjes).
Leg het deeg in een ingevette bakvorm en laat het nog 30 minuten rijzen.
Bak de brioche gedurende 25-30 minuten tot hij goudbruin is.
Laat even afkoelen en geniet ervan!
Notities
Deze brioche is ideaal voor nostalgische momenten en om te delen met familie tijdens feestdagen. Probeer eens wat variaties zoals het toevoegen van chocolade voor een zoete traktatie!