Ga terug
+ servings
Bloemkool met Honing en Kerrie

Verwen Jezelf met Geroosterde Bloemkool en Halloumi Smaken!

Ontdek het recept voor geroosterde bloemkool met honing en kerrie, gegrilde halloumi en amandelen. Een smaakvol en makkelijk gerecht, perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal

Equipment

  • Antiaanbakpan
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Grote mengkom
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 200 g Halloumi gesneden in plakjes
  • 1 stuks Middelgrote bloemkool gesneden in roosjes
  • 2 el Olijfolie
  • 3 el Honing
  • 1 el Kerriepoeder
  • 50 g Geschaafde amandelen geroosterd
  • 1 snufje Zout naar smaak
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 stuk Citroen voor serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng in een grote kom de bloemkool met olijfolie, honing, kerriepoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat elk stukje goed bedekt is.
    Bloemkool met Honing en Kerrie
  • Verdeel de bloemkool over de bakplaat en rooster deze 25-30 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    Bloemkool met Honing en Kerrie
  • Snijd ondertussen de halloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en grill de plakjes halloumi 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
    Bloemkool met Honing en Kerrie
  • Rooster in een andere pan de geschaafde amandelen op laag vuur gedurende 3-5 minuten. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
    Bloemkool met Honing en Kerrie
  • Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en leg deze op een serveerschaal. Voeg de gegrilde halloumi toe en strooi de geroosterde amandelen eroverheen. Voeg eventueel een scheutje citroensap toe voor extra frisheid.
    Bloemkool met Honing en Kerrie
  • Serveer warm en geniet van deze smaakexplosie!
    Bloemkool met Honing en Kerrie

Notities

Dit gerecht is perfect voor liefhebbers van zoete en hartige smaken gecombineerd met een knapperige textuur. Probeer het eens met verschillende varianten van bloemkool voor een kleurrijke presentatie!

Nutrition

Calories: 290kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 14g | Fat: 17g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 450mg | Potassium: 400mg | Fiber: 6g | Sugar: 12g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 55mg | Calcium: 300mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!