Verwen Jezelf met Geroosterde Bloemkool en Halloumi Smaken!
Ontdek het recept voor geroosterde bloemkool met honing en kerrie, gegrilde halloumi en amandelen. Een smaakvol en makkelijk gerecht, perfect voor elke gelegenheid!
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng in een grote kom de bloemkool met olijfolie, honing, kerriepoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat elk stukje goed bedekt is.
Verdeel de bloemkool over de bakplaat en rooster deze 25-30 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Snijd ondertussen de halloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en grill de plakjes halloumi 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
Rooster in een andere pan de geschaafde amandelen op laag vuur gedurende 3-5 minuten. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en leg deze op een serveerschaal. Voeg de gegrilde halloumi toe en strooi de geroosterde amandelen eroverheen. Voeg eventueel een scheutje citroensap toe voor extra frisheid.
Serveer warm en geniet van deze smaakexplosie!
Notities
Dit gerecht is perfect voor liefhebbers van zoete en hartige smaken gecombineerd met een knapperige textuur. Probeer het eens met verschillende varianten van bloemkool voor een kleurrijke presentatie!