Ga terug
+ servings
Mokka Taart: Koffiegenot Voor Iedereen

Verwen Jezelf met Gâteau Moka: De Ultieme Koffiecake!

Ontdek de Franse klassieker Gâteau Moka: een hemelse taart voor koffieliefhebbers met rijke mokkasmaken, luchtige biscuit en romige vulling. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 10 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Ronde bakvorm 22 cm
  • Mengkommen
  • Garde
  • Spatel
  • Koelkast Voor bewaring

Ingrediënten

  • 4 stuks Eieren
  • 120 g Suiker
  • 100 g Bloem
  • 2 el Oploskoffie
  • 1 el Vanille-extract
  • 0.5 tl Bakpoeder
  • 200 g Mascarpone
  • 100 g Poedersuiker
  • 1 el Oploskoffie voor mokkacrème
  • 1 el Warm water voor mokkacrème
  • 200 ml Slagroom voor mokkacrème
  • 150 g Pure chocolade
  • 100 ml Slagroom voor topping

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm van 22 cm in. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder, oploskoffie (opgelost in een beetje water) en vanille-extract toe. Meng goed. Spatel voorzichtig de eiwitten door het beslag en giet het in de bakvorm. Bak de biscuit 25-30 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
  • Los de oploskoffie op in warm water en laat afkoelen. Klop de mascarpone met de poedersuiker en de afgekoelde koffie. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Verwarm de slagroom tot het bijna kookt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot een gladde en glanzende topping. Laat iets afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde biscuit horizontaal doormidden. Besmeer de onderste laag met een dikke laag mokkacrème en plaats de bovenste laag erop. Giet de chocoladetopping over de taart en strijk glad. Decoreer met chocoladekoffiebonen of gehakte noten.

Notities

Decoreer de Gâteau Moka gerust met chocoladekoffiebonen of gehakte noten voor een extra crunch en presentatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 6g | Fat: 22g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 115mg | Sodium: 60mg | Potassium: 140mg | Fiber: 2g | Sugar: 18g | Vitamin A: 8IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 4mg | Iron: 14mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!