Ga terug
+ servings
Zeevruchten Blanquette Recept

Verwen jezelf met een Overheerlijke Blanquette van de Zee!

Ontdek Blanquette de la Mer Délicieuse, een Franse klassieker met zeevruchten. Geniet van romige zachtheid en frisse zee-smaken, ideaal voor speciale avonden en eenvoudig te bereiden!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 2 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel
  • Rasp voor de citroen

Ingrediënten

  • 400 g Zalm
  • 200 g Garnalen
  • 150 g Mosselen
  • 100 g Champignons
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 Citroen Sap
  • 1 Ui Grof gehakt
  • 2 Wortels In plakjes
  • 3 el Olijfolie
  • 1 Bouquet garni
  • Zout en peper Naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en wortels toe, en bak ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Doe dan de zalm, garnalen en mosselen in de pan en roer goed door.
  • Giet zoveel water in de pan dat de zeevruchten net onderstaan. Voeg het bouquet garni toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het gerecht 10 minuten zachtjes sudderen tot alles gaar is. Verwijder het bouquet garni.
  • Roer de crème fraîche en citroensap erdoor, en verwarm nog 2 minuten zonder koken. Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse kruiden.

Notities

Blanquette de la Mer is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor gezellige diners of speciale gelegenheden. Experimenteer met verschillende verse kruiden voor extra smaakdimensies!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 700mg | Potassium: 800mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 2000IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 6.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!