Ga terug
+ servings
Heerlijke Appel Croustade Maak!

Verwen jezelf met een onweerstaanbare Croustade met Appels! 🍏

Ontdek de klassieke Franse Croustade aux Pommes: een heerlijk dessert van krokante korst, zachte appels en een vleugje kaneel. Perfect voor elke gelegenheid en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Taartvorm (bij voorkeur met een losse bodem)
  • Deegroller
  • Grote mengkom
  • Scherp mes
  • Kwastje voor het ei

Ingrediënten

  • 150 g Suiker
  • 1000 g Appels (bij voorkeur Granny Smith of Golden)
  • 2 eetlepels Bloem
  • 1 snufje Zout
  • 100 g Boter
  • 1 rol Bladerdeeg of zanddeeg
  • 1 theelepel Kaneel (optioneel)
  • 1 stuks Ei (voor de glans)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Doe ze in een grote kom.
  • Voeg de suiker, bloem, zout en eventueel de kaneel toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Spreid het appelmengsel gelijkmatig over het deeg.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel deze over de appels.
  • Vouw het deeg over de vulling of maak een rasterpatroon met stroken deeg.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei voor een mooie glans.
  • Bak de croustade 35-40 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  • Laat de taart iets afkoelen voor het serveren. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Notities

Tip: Gezellig bij koud weer met warme chocolademelk!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!