Verwen jezelf met een onweerstaanbare Croustade met Appels! 🍏
Ontdek de klassieke Franse Croustade aux Pommes: een heerlijk dessert van krokante korst, zachte appels en een vleugje kaneel. Perfect voor elke gelegenheid en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250 kcal
150 g Suiker 1000 g Appels (bij voorkeur Granny Smith of Golden) 2 eetlepels Bloem 1 snufje Zout 100 g Boter 1 rol Bladerdeeg of zanddeeg 1 theelepel Kaneel (optioneel) 1 stuks Ei (voor de glans)
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Doe ze in een grote kom.
Voeg de suiker, bloem, zout en eventueel de kaneel toe. Meng alles goed door elkaar.
Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Spreid het appelmengsel gelijkmatig over het deeg.
Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel deze over de appels.
Vouw het deeg over de vulling of maak een rasterpatroon met stroken deeg.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei voor een mooie glans.
Bak de croustade 35-40 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Laat de taart iets afkoelen voor het serveren. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Tip: Gezellig bij koud weer met warme chocolademelk!
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 3 g | Fat: 12 g | Saturated Fat: 7 g | Cholesterol: 40 mg | Sodium: 150 mg | Potassium: 100 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 20 g | Vitamin A: 200 IU | Vitamin C: 8 mg | Calcium: 20 mg | Iron: 1 mg