Verwen jezelf met een onweerstaanbare Chocolade Bûche de Noël!
Ontdek hoe je de feestelijke Bûche de Noël au Chocolat et Praliné maakt! Een klassiek dessert met rijke chocolade en pralinécrème, eenvoudig te bereiden en perfect voor de feestdagen.
Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Klop in een grote kom de eieren en suiker tot het mengsel licht en luchtig wordt.
Smelt dezelfde tijd de pure chocolade samen met de boter au bain-marie, en voeg deze toe aan het eimengsel.
Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en meng tot een glad beslag. Verspreid het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het 10-12 minuten.
Laat de cake afkoelen, klop de slagroom stijf en meng de praliné erdoor. Besmeer de cake en rol hem op.
Wikkel de stronk in plasticfolie en laat deze minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met gehakte hazelnoten.
Notities
Dit dessert kan eenvoudig worden aangepast door te variëren met decoraties zoals kokosvlokken of eetbare glitter voor een extra feestelijke uitstraling!