Verwen Jezelf met Deze Romige Yoghurt Taart voor 8 Personen!
Ontdek ons heerlijke Gâteau Crémeux recept met yoghurt en eieren. Luchtig, eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid. Proef de Franse finesse thuis!
Ronde bakvorm (22 cm) Invetten en bestuiven of gebruik bakpapier
Zeef Voor het zeven van bloem en maïzena
Ingrediënten
375gNatuuryoghurt(3 potjes)
2stukkenEieren
100gKristalsuiker
70gBloem
50gMaïzena(Maïszetmeel)
1zakjeBakpoeder
1zakjeVanillesuikerof paar druppels vanille-extract
1snufjeZout
Geraspte citroenschilOptioneel, voor frisheid
Instructies
Verwarm de oven: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm in en bestuif deze met bloem, of gebruik bakpapier.
Bereid het beslag: Klop in een grote kom de eieren, suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg de yoghurt toe en meng tot een gladde massa. Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en zout en voeg dit beetje bij beetje toe aan het mengsel. Roer voorzichtig om klontjes te voorkomen.
Bakken: Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak de taart 30-35 minuten in de oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Notities
Deze romige yoghurt taart is perfect voor elke gelegenheid dankzij de simpele ingrediënten en het gemak waarmee het kan worden bereid. Voeg extra fruit of chocolade toe voor extra smaak.