Ga terug
+ servings
Romige Yoghurt Taart Recept

Verwen Jezelf met Deze Romige Yoghurt Taart voor 8 Personen!

Ontdek ons heerlijke Gâteau Crémeux recept met yoghurt en eieren. Luchtig, eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid. Proef de Franse finesse thuis!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 200kcal

Equipment

  • Oven Voor het voorverwarmen en bakken
  • Mengkom Voor het mengsel
  • Garde of mixer Om het beslag te kloppen
  • Ronde bakvorm (22 cm) Invetten en bestuiven of gebruik bakpapier
  • Zeef Voor het zeven van bloem en maïzena

Ingrediënten

  • 375 g Natuuryoghurt (3 potjes)
  • 2 stukken Eieren
  • 100 g Kristalsuiker
  • 70 g Bloem
  • 50 g Maïzena (Maïszetmeel)
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 zakje Vanillesuiker of paar druppels vanille-extract
  • 1 snufje Zout
  • Geraspte citroenschil Optioneel, voor frisheid

Instructies

  • Verwarm de oven: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm in en bestuif deze met bloem, of gebruik bakpapier.
  • Bereid het beslag: Klop in een grote kom de eieren, suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg de yoghurt toe en meng tot een gladde massa. Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en zout en voeg dit beetje bij beetje toe aan het mengsel. Roer voorzichtig om klontjes te voorkomen.
  • Bakken: Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak de taart 30-35 minuten in de oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Notities

Deze romige yoghurt taart is perfect voor elke gelegenheid dankzij de simpele ingrediënten en het gemak waarmee het kan worden bereid. Voeg extra fruit of chocolade toe voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Sugar: 18g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!