Ga terug
+ servings
Makkelijke Zachte Brioche Recept

Verwen Jezelf met Deze Makkelijke Brioche Moelleuse!

Ontdek het ultieme recept voor een zachte, luchtige brioche. Makkelijk te bereiden, perfect voor elke gelegenheid. Voeg je favoriete ingrediënten toe en geniet van deze Franse klassieker!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rijstijd: 1 uur 45 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Garde of mixer
  • Bakvorm (optioneel)
  • Keukendoek
  • Rooster om af te koelen

Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 3 stuks Eieren losgeklopt
  • 75 g Suiker
  • 10 g Zout
  • 300 ml Melk lauw
  • 25 g Verse bakkersgist
  • 100 g Zachte boter

Instructies

  • Doe de bloem, suiker en zout in een grote kom en meng goed.
  • Verwarm de melk tot deze lauw is en los de bakkersgist erin op.
  • Voeg de losgeklopte eieren toe aan de bloem en meng. Voeg vervolgens het melk-gistmengsel toe.
  • Kneed het deeg tot het glad is. Voeg de zachte boter toe en kneed nog 10 minuten.
  • Vorm een bal van het deeg, dek het af en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Druk na het rijzen voorzichtig de lucht uit het deeg, vorm het naar wens en laat het nog 30 minuten rijzen.
  • Bak de brioche 25-30 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
  • Laat afkoelen op een rooster en serveer.

Notities

Vers gebakken brioche heeft een knapperige korst en zachte binnenkant, ideaal geserveerd met boter en jam voor een verrukkelijk ontbijt.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 9g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 350mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 8g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!