Verwen jezelf met deze heerlijke Pompoencurry met Rode Bonen!
Probeer het Curry Végétarien de Potimarron et Haricots Rouges au Lait de Soja recept: gezond, voedzaam comfortfood in 45 minuten. Perfect voor koude dagen of etentjes!
600gPotimarron (Hokkaido-pompoen), geschild en in blokjes
250gGekookte rode bonen
2eetlepelsOlijfolie
1stukMiddelgrote ui, fijngesneden
3teentjesKnoflook, gehakt
1eetlepelRode currypasta
1theelepelGemalen komijn
1theelepelPaprikapoeder
200gTomatenblokjes (uit blik of vers)
1stukRode paprika, in blokjes
1snufjeZout
1snufjePeper
1handvolVerse koriander voor garnering
Instructies
Schil en snijd de potimarron in blokjes van ongeveer 2 cm. Verwijder de pitten.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze glazig is, ongeveer 5 minuten.
Voeg de gehakte knoflook en rode currypasta toe. Bak dit 1-2 minuten totdat de aroma's vrijkomen.
Doe de potimarronblokjes en rode paprika in de pan. Voeg de gemalen komijn en paprikapoeder toe en roer goed door.
Voeg de tomatenblokjes en sojamelk toe. Roer goed en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen, of totdat de potimarron zacht is.
Voeg de gekookte rode bonen toe en roer voorzichtig. Laat nog 5 minuten sudderen zodat de smaken zich goed mengen.
Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en serveer warm.
Notities
Dit smaakvolle en verwarmende gerecht is ideaal voor wie op zoek is naar comfort food zonder in te boeten op gezondheid. De Hokkaido-pompoen biedt een unieke smaak die perfect samengaat met de spices van de curry.