Ga terug
–+ servings
Pompoen Rode Bonen Curry

Verwen Jezelf met Deze Heerlijke Pompoencurry met Rode Bonen!

Probeer het heerlijke vegetarische curryrecept met potimarron, rode bonen en sojamelk! Gezond, voedzaam en perfect voor koude avonden. Snel en eenvoudig te maken!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan of braadpan
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 400 g Potimarron, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 g Gekookte rode bonen
  • 200 ml Sojamelk
  • 2 el Olijfolie
  • 1 stuks Ui, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 1 el Currypasta of currypoeder
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 1 blik Tomatenblokjes (400 g)
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook, currypasta en gemalen komijn toe. Roer goed door en bak nog 2 minuten om de smaken vrij te laten komen.
  • Doe de blokjes potimarron in de pan en bak ze 5 minuten mee, terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de tomatenblokjes en de sojamelk toe. Roer alles goed door en breng het aan de kook.
  • Doe de gekookte rode bonen erbij, samen met het zout en de peper. Laat het geheel op laag vuur sudderen gedurende 20 minuten, of totdat de potimarron zacht is.
  • Serveer warm, gegarneerd met verse koriander. Heerlijk met basmatirijst of naanbrood!

Notities

Deze pompoencurry met rode bonen is perfect om een dag van tevoren te maken; de smaken worden nog intenser na een nacht in de koelkast. Geniet ervan met vrienden en familie!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 600mg | Potassium: 850mg | Fiber: 10g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 150mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!