Ga terug
+ servings
Chocolade Praliné Bûche Recept

Verwen jezelf met de heerlijke Chocolade-Praliné Bûche

Verwen jezelf en je gasten met de feestelijke Délice de Noël: Bûche Chocolat-Praliné. Een smaakvolle mix van chocolade en praliné, perfect voor de feestdagen!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 45 minuten
Gang: Bijgerecht
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Bûchevorm
  • Garde of mixer
  • Spatel
  • Kom voor het mengen
  • Oven

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade
  • 100 g Praliné
  • 4 stuks Eieren
  • 100 g Suiker
  • 80 g Bloem
  • 50 cl Slagroom
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel licht en romig is. Smelt de chocolade en meng deze samen met de praliné door het dooiermengsel.
  • Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bûchevorm. Bak gedurende 25 minuten in de oven. Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker tot een stevige chantilly.
  • Laat de cake afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm. Besmeer de cake met de chantilly en decoreer met chocoladeschaafsel of pralinéstukjes. Zet de bûche minstens twee uur in de koelkast voordat je hem serveert.

Notities

Geniet van de rijke combinatie van chocolade en praliné met dit feestelijke recept dat eenvoudig te maken is en perfect om te genieten tijdens de feestdagen of speciale gelegenheden.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 5g | Fat: 19g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 100mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 24g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!