Verwen Jezelf met Bûche de Noël: Caramel & Speculaas Sensatie!
Ontdek de Bûche de Noël Caramel et Spéculoos: een verrukkelijke Franse kersttraktatie, gemakkelijk te maken, vol rijke caramel en kruidige speculaas. Perfect voor elk feest!
Klop de eidooiers samen met de suiker en vanillesuiker in een kom tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de mascarpone en caramel au beurre salé toe en meng tot een glad geheel.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Verkruimel de spéculoos en leg een laagje op de bodem van een bûchevorm.
Bedek de spéculoos met een laag van het mascarponemengsel. Herhaal dit proces tot de vorm vol is, eindigend met een laag mascarponecrème.
Laat de bûche minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.
Smelt de pure chocolade en giet deze over de bûche als decoratie. Garneer met wat extra verkruimelde spéculoos.
Notities
Dit no-bake dessert bespaart tijd in de keuken tijdens drukke feestdagen, terwijl je gasten nog steeds onder de indruk zullen zijn van de smaak en presentatie.