Ga terug
+ servings
Speculaas Caramel Bûche de Noël

Verwen Jezelf met Bûche de Noël: Caramel & Speculaas Sensatie!

Ontdek de Bûche de Noël Caramel et Spéculoos: een verrukkelijke Franse kersttraktatie, gemakkelijk te maken, vol rijke caramel en kruidige speculaas. Perfect voor elk feest!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Koeltijd: 4 uur
Totale tijd: 34 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 420kcal

Equipment

  • Kom
  • Handmixer
  • Spatel
  • Bûchevorm
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 200 g Spéculoos
  • 250 g Mascarpone
  • 150 g Caramel au beurre salé
  • 4 stuks Eieren
  • 100 g Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 200 ml Slagroom
  • 50 g Pure chocolade voor decoratie

Instructies

  • Klop de eidooiers samen met de suiker en vanillesuiker in een kom tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Voeg de mascarpone en caramel au beurre salé toe en meng tot een glad geheel.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Verkruimel de spéculoos en leg een laagje op de bodem van een bûchevorm.
  • Bedek de spéculoos met een laag van het mascarponemengsel. Herhaal dit proces tot de vorm vol is, eindigend met een laag mascarponecrème.
  • Laat de bûche minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.
  • Smelt de pure chocolade en giet deze over de bûche als decoratie. Garneer met wat extra verkruimelde spéculoos.

Notities

Dit no-bake dessert bespaart tijd in de keuken tijdens drukke feestdagen, terwijl je gasten nog steeds onder de indruk zullen zijn van de smaak en presentatie.

Nutrition

Calories: 420kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6g | Fat: 28g | Saturated Fat: 17g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 160mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 450IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!