Ga terug
+ servings
Blanquette van Sint-Jakobsschelpen

Verwen Jezelf met Blanquette de Saint-Jacques & Champignons!

Ontdek Blanquette de Saint-Jacques aux Champignons! Elegante combinatie van Sint-Jakobsschelpen met champignons in romige saus. Perfect voor feestelijke gelegenheden.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes
  • Keukentang voor het omdraaien van de Sint-Jakobsschelpen

Ingrediënten

  • 300 g Sint-Jakobsschelpen
  • 200 g Champignons de Paris in plakjes gesneden
  • 1 Fijngesneden ui
  • 2 el Boter
  • 25 cl Verse room
  • 1 Bouquet garni tijm, laurier
  • 1 glas Droge witte wijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • een handvol Verse peterselie gehakt voor de garnering

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is, ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak tot ze hun vocht hebben vrijgegeven, ongeveer 5-7 minuten.
  • Doe de Sint-Jakobsschelpen in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de witte wijn erbij en voeg het bouquet garni toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken zich vermengen.
  • Verwijder het bouquet garni en roer de room erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  • Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie. Heerlijk met rijst of pasta!

Notities

Blanquette de Saint-Jacques aux Champignons is perfect voor speciale gelegenheden, waar je indruk wilt maken met rijke smaken en verfijnde presentaties. Vergeet niet dat de kwaliteit van de ingrediënten de smaak van dit gerecht verheft!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 25g | Fat: 22g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 10mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!