Verwen Jezelf met Blanquette de Saint-Jacques & Champignons!
Ontdek Blanquette de Saint-Jacques aux Champignons! Elegante combinatie van Sint-Jakobsschelpen met champignons in romige saus. Perfect voor feestelijke gelegenheden.
Keukentang voor het omdraaien van de Sint-Jakobsschelpen
Ingrediënten
300gSint-Jakobsschelpen
200gChampignons de Parisin plakjes gesneden
1Fijngesneden ui
2elBoter
25clVerse room
1Bouquet garnitijm, laurier
1glasDroge witte wijn
1snufjeZout
1snufjePeper
een handvolVerse peterseliegehakt voor de garnering
Instructies
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is, ongeveer 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak tot ze hun vocht hebben vrijgegeven, ongeveer 5-7 minuten.
Doe de Sint-Jakobsschelpen in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de witte wijn erbij en voeg het bouquet garni toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken zich vermengen.
Verwijder het bouquet garni en roer de room erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie. Heerlijk met rijst of pasta!
Notities
Blanquette de Saint-Jacques aux Champignons is perfect voor speciale gelegenheden, waar je indruk wilt maken met rijke smaken en verfijnde presentaties. Vergeet niet dat de kwaliteit van de ingrediënten de smaak van dit gerecht verheft!