Ga terug
+ servings
Quiche met Prei Zalm

Verwen jezelf: Heerlijke Quiche met Prei en Gerookte Zalm!

Ontdek de verrukkelijke quiche aux poireaux et au saumon fumé - een eenvoudig Frans recept vol smaken, perfect voor elke gelegenheid van brunch tot diner. Eenvoudig en voedzaam!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Oven
  • Taartvorm
  • Koekenpan Voor het bakken van prei

Ingrediënten

  • 1 rol Bladerdeeg of taartbodem
  • 150 g Gerookte zalm In stukjes
  • 3 stuks Eieren
  • 200 ml Crème fraîche
  • 2 stuks Preien In ringen
  • 100 g Geraspte kaas Optioneel
  • 1 scheut Olijfolie Voor het bakken
  • 1 snufje Peper en zout Naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Was de preien grondig en snijd ze in dunne ringen.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de prei zachtjes gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Klop in een kom de eieren los en meng met de crème fraîche. Voeg een snufje peper en zout toe.
  • Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de gebakken preien gelijkmatig over de bodem, gevolgd door stukjes gerookte zalm.
  • Giet het eimengsel over de vulling en strooi eventueel geraspte kaas eroverheen. Bak de quiche 30-35 minuten in de oven, of totdat hij goudbruin is.
  • Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Notities

Serveertip: Combineer deze quiche met een frisse groene salade voor een uitgebalanceerde maaltijd. Perfect voor een gezellige brunch of een dinerfeest!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 20g | Fat: 30g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 300mg | Sodium: 750mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!