Verwen Jezelf: Geroosterde Bloemkoolsoep met Cheddar & Knoflook
Ontdek een heerlijk romige geroosterde bloemkoolsoep met cheddar en knoflook. Deze voedzame soep is perfect op koude dagen en snel te maken voor elk gezelschap.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Rooster Tijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350 kcal
Oven en bakplaat
Grote soeppan
Staafmixer of blender
Snijplank en mes
Pollepel
1 stuks Ui (fijngesneden) 2 kopjes Bloemkool (in roosjes gesneden) 4 teentjes Knoflook (fijngehakt) 4 kopjes Groentebouillon 1 kopjes Geraspte cheddar 2 el Olijfolie naar smaak Zout en peper 1 tl Paprikapoeder (optioneel)
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, en paprikapoeder.
Rooster de bloemkool 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
Doe de geroosterde bloemkool in de pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer de geraspte cheddar erdoor en laat smelten tot de soep heerlijk romig is.
Serveer warm met extra cheddar en een scheutje olijfolie.
Deze soep is ideaal voor koude dagen. Bewaar restjes in de koelkast voor een snelle lunch of avondmaal.
Calories: 350 kcal | Carbohydrates: 25 g | Protein: 15 g | Fat: 22 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 40 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 800 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 20 IU | Vitamin C: 45 mg | Calcium: 20 mg | Iron: 10 mg