Ga terug
+ servings
Geroosterde Bloemkool Cheddar Soep

Verwen Jezelf: Geroosterde Bloemkoolsoep met Cheddar & Knoflook

Ontdek een heerlijk romige geroosterde bloemkoolsoep met cheddar en knoflook. Deze voedzame soep is perfect op koude dagen en snel te maken voor elk gezelschap.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rooster Tijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Oven en bakplaat
  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank en mes
  • Pollepel

Ingrediënten

  • 1 stuks Ui (fijngesneden)
  • 2 kopjes Bloemkool (in roosjes gesneden)
  • 4 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 4 kopjes Groentebouillon
  • 1 kopjes Geraspte cheddar
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper
  • 1 tl Paprikapoeder (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, en paprikapoeder.
  • Rooster de bloemkool 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
  • Doe de geroosterde bloemkool in de pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Roer de geraspte cheddar erdoor en laat smelten tot de soep heerlijk romig is.
  • Serveer warm met extra cheddar en een scheutje olijfolie.

Notities

Deze soep is ideaal voor koude dagen. Bewaar restjes in de koelkast voor een snelle lunch of avondmaal.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 22g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 45mg | Calcium: 20mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!