Ga terug
+ servings
Filet Mignon met Boursin

Verwen Jezelf: Filet Mignon van Teder Varkensvlees met Boursin

Ontdek Filet Mignon de Porc Tendre au Boursin, een heerlijk Frans gerecht met sappig varkenshaas en romige Boursin. Perfect voor een romantisch diner of speciale gelegenheden!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan
  • Scherp mes
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 200 g Boursin kaas knoflook en kruiden
  • 2 stuks Varkenshaasjes
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Verse tijm
  • 1 teentje Knoflook fijngehakt
  • 100 ml Witte wijn
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de varkenshaasjes op smaak met zout, peper, tijm en knoflook. Snijd een inkeping in elk haasje en vul deze met Boursin.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de varkenshaasjes 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Blus de pan af met witte wijn en plaats de haasjes in een ovenschaal.
  • Giet het kookvocht over het vlees en bak 15 minuten in de oven. Laat het vlees rusten voordat je het aansnijdt. Serveer warm met groenten of puree.

Notities

Probeer dit gerecht met een bijpassend glas wijn voor een complete ervaring. De smaken van Boursin en mals varkensvlees zullen je doen watertanden!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 350mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!