Verwen Je Zintuigen: Paris-Brest met Avocado en Schotse Zalm!
Probeer deze verrassende hartige Paris-Brest met avocadocrème, roomkaas en Schotse zalm! Perfect voor elke borrel, brunch of luxe picknick. Impressie gegarandeerd!
200gSchotse zalm Label Rougegerookt of gemarineerd
150gRoomkaas
75gBloem
120mlWater
2Rijpe avocado's
50gBoter
2Eieren
1elCitroensap
1snufjeZout
Peper en zoutnaar smaak
Enkele sprietjes bieslook (voor de garnering)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng in een pan het water met de boter en een snufje zout aan de kook.
Haal van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer krachtig tot een samenhangend deeg ontstaat.
Zet de pan terug op laag vuur en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan.
Doe het deeg in een kom en laat iets afkoelen.
Voeg de eieren één voor één toe en meng goed tot een glad beslag.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit cirkels op de bakplaat.
Bak 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat afkoelen.
Prak ondertussen de avocado’s en meng met roomkaas, citroensap, zout en peper tot een romige crème.
Snijd de afgekoelde soesjes doormidden en bestrijk de onderste helft met de avocadocrème.
Leg hierop plakjes Schotse zalm en dek af met de bovenste helft.
Garneer met fijngesneden bieslook en serveer direct.
Notities
Deze bijzondere twist op de klassieke Paris-Brest is niet alleen een culinair avontuur, maar ook een verwennerij voor de zintuigen. Serveer met een witte wijn voor een complete ervaring.