Ga terug
+ servings
Grootmoeders Heerlijke Uiensoep

Verwen je Zintuigen met Grootmoeders Heerlijke Uiensoep!

Ontdek het traditionele Franse recept voor Soupe à l’oignon façon grand-mère. Geniet van deze hartverwarmende uiensoep met gesmolten kaas en krokante croutons. Perfect comfortfood!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Cost: 12.00

Equipment

  • Grote soeppan
  • Houten lepel
  • Staafmixer
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 4 grote Uien in dunne ringen gesneden
  • 3 stuks Aardappelen in blokjes
  • 1.5 liter Water
  • 1 blokje Bouillonblokje
  • 50 g Boter
  • 100 g Geraspte gruyère
  • naar smaak Zout en peper
  • naar behoefte Croutons

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Smelt de boter in een grote pan en bak de uien en aardappelen op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  • Serveer de soep heet, bestrooid met geraspte gruyère en croutons.

Notities

Deze Soupe à l’oignon façon grand-mère brengt de authentieke Franse keuken naar je eettafel. Ideaal voor een gezellig diner met familie of vrienden op koude avonden!

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 8g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 6IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 15mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!