Verwen je Zintuigen met Grootmoeders Heerlijke Uiensoep!
Ontdek het traditionele Franse recept voor Soupe à l’oignon façon grand-mère. Geniet van deze hartverwarmende uiensoep met gesmolten kaas en krokante croutons. Perfect comfortfood!
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Smelt de boter in een grote pan en bak de uien en aardappelen op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Serveer de soep heet, bestrooid met geraspte gruyère en croutons.
Notities
Deze Soupe à l’oignon façon grand-mère brengt de authentieke Franse keuken naar je eettafel. Ideaal voor een gezellig diner met familie of vrienden op koude avonden!