Ga terug
+ servings
Geroosterde Butternut met Feta

Verwen je Zintuigen: Geroosterde Butternut met Honing & Feta!

Ontdek Délice d’Automne: een herfstig recept met geroosterde butternut, honing, feta en walnoten. Simpel te maken, heerlijk verwarmend en ideaal voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Oven
  • Scherp mes
  • Kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 400 g Butternut (geschild en in blokjes van 2 cm gesneden)
  • 150 g Feta, verkruimeld
  • 50 g Walnoten, grof gehakt
  • 2 el Honing
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Verse tijm
  • naar smaak Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de butternutblokjes in een kom en meng ze met olijfolie, tijm, peper en zout.
  • Verspreid de blokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Rooster ze 25-30 minuten in de oven, tot ze zacht en goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Haal de butternut uit de oven en laat enkele minuten afkoelen.
  • Schik de geroosterde butternut op een serveerschaal, strooi de feta en walnoten eroverheen.
  • Besprenkel het geheel met honing voor een zoete finishing touch.
  • Serveer warm of lauwwarm en geniet!

Notities

Dit gerecht is ideaal voor herfstige avonden, en de mix van smaken zorgt ervoor dat je gasten zeker zullen genieten!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 450mg | Potassium: 500mg | Fiber: 5g | Sugar: 12g | Vitamin A: 11500IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 220mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!