Ga terug
+ servings
Peren Amandel Chocolade Cake

Verwen je Zintuigen: Gâteau Moelleux met Peren en Amandelen

Laat je verleiden door de Gâteau Moelleux aux Poires, Amandes et Chocolat! Ontdek de perfecte harmonie van sappige peren, knapperige amandelen en smeltende chocolade.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 1 uur 5 minuten
Totale tijd: 2 uur 5 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Oven
  • Taartvorm (22 cm)
  • Mengkom
  • Spatel
  • Garde of mixer

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade
  • 3 stuks Rijpe peren geschild en in dunne plakjes
  • 150 g Bloem
  • 120 g Suiker
  • 100 g Boter
  • 100 g Amandelpoeder
  • 3 stuks Eieren
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (22 cm) in met boter.
  • Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron. Laat afkoelen.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  • Klop in een kom de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe en meng goed.
  • Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder en zout toe aan het beslag.
  • Roer de amandelpoeder er voorzichtig doorheen.
  • Voeg de perenschijfjes toe en meng voorzichtig.
  • Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake 35-40 minuten in de oven. Controleer met een mes of hij gaar is.
  • Laat afkoelen en serveer warm of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Notities

Deze heerlijke cake combineert de frisse smaak van peren met de intensiteit van chocolade en de nootachtige crunch van amandelen. Perfect voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 18g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 30g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!